Krullen maken met een spons

spongecurls Krullen maken met een spons? het kan! De methode bestaat al heel erg lang, maar zo nu en dan wordt er ook in oude producten 'nieuw leven' geblazen. Super handig voor wanneer je een Teeny Weeny Afro hebt en je binnen enkele minuten leuke krullen wilt hebben, die er net zo uitzien als fingercoils.

Zo werkt het

De curl sponge is letterlijk een spons, maar dan met iets grotere gaatjes erin dan een normale spons (je zou hem dus ook zelf kunnen maken). Voordat je het gebruikt smeer je wat gel, curling cream, olie of een hairspritz in je haar. Vervolgens plaats je de spons op je hoofd en draai je telkens rondjes ermee over je hele hoofd. Dit moet je echt een aantal minuten volhouden en ja, dat zorgt direct voor een heerlijke work out. Dit kan het resultaat zijn:

Verschillende soorten krullen

Je kunt de krullen spons heel gemakkelijk zelf maken. Je koopt gewoon een simpele spons en knipt er gaatjes in. Afhankelijk van wat voor spons je koopt en wat voor soort gaatjes je erin knipt, bepaal je zelf hoe je krullen eruit komen te zien. Louisa Jones Photography De sea sponge Wanneer je deze spons gebruikt valt er natuurlijk niets meer te knippen. Je kunt hem direct op je hoofd plaatsen en draaien. Het resultaat zijn mooie, minder gedefinieerde krullen. triangle sponge curl sponge Driehoekjes Als wilt dat je krullen met een punt eindigen, knip dan driehoekjes in de spons. curlspons Kleine en grote krullen De meest gebruikte krullenspons is die met ronde gaatjes erin. Wanneer je eenmaal door hebt hoe het werkt, kun je kleinere of juist grote rondjes in de spons knippen. Zo krijg je grote of kleinere krulletjes (coils). Succes!