L'Oréal Steampod - Review en video

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de L'Oréal Steampod. Een stoom stijltang die stoom en hitte gebruikt om het haar stijl te maken. Alhoewel mijn interesse was gewekt, had ik het nooit eerder geprobeerd. Waarschijnlijk omdat ik toen nog mijn haar relaxte. Nu ik alweer een tijdje natural ben, vind ik het leuk om af en toe mijn haar stijl te maken. Het staat leuk en ik kan dan gelijk checken hoe lang mijn haar is. Van de webwinkel haarshop.nl ontving ik de L'Oréal Steampod. Natuurlijk deel ik graag mijn ervaringen met jullie! Maar eerst dit: Heb je weleens foto's gezien van steil relaxed haar vs. steil natural hair? Nee? Klik deze link. Het grootste verschil zit in het volume en de dikte van het haar. Vaak is relaxed haar zo zwak en dun, dat het weinig beweging heeft. Dit in tegenstelling tot gezond, natural haar dat steil is gemaakt. Het is veel dikker en beweegt heel soepel. Natuurlijk is dit van korte duur, maar je beschadigd je haar veel minder en het geeft een mooier resultaat. Ik had mijn haar al zeker een jaar niet meer stijl gemaakt, toen ik de Steampod uit probeerde. Laten we bij het begin beginnen:

L'Oreal Steampod: wat is er zo bijzonder aan?

loreal steampod De Steampod is een stoom stijltang. Het stoom dat tijdens het stijlen vrij komt, opent de haarschubben en activeert de PRO-Keratine Technologie, waardoor je haar:
 1. Tot diep in de kern wordt verzorgd;
 2. Zijn natuurlijke beweging en flexibiliteit blijft behouden;
 3. Langdurig spiegelglad blijft;
 4. Een sprankelende, gezonde glans krijgt!
Daarnaast bevat de L'Oréal Steampod 2.0 losse, keramische platen met geanodiseerde coating (voor hoge resistentie). Hierdoor ontstaat een gelijkmatige druk op je haar en kun je je haar op verantwoorde wijze steilen. (bron: haarshop.nl). UPDATE: inmiddels is de Steampod 3.0 verkrijgbaar. Deze is lichter in gewicht en is dunner. Hierdoor is de stijltang wat makkelijker in gebruik. Voor kroes en krullend haar is de toevoeging van stoom ideaal. Kroeshaar is een droog haartype. Door hitte te gebruiken, kan je je haar nog droger maken en beschadigen. Een goede voorbereiding van het haar (wassen en deep conditioning) en het gebruik van een serum voorkomt beschadiging. De toevoeging van stoom zou dus extra verzorgend moeten zijn.

Zo heb ik de Steampod gebruikt

Om mijn haar goed steil te maken, is een goede voorbereiding natuurlijk belangrijk. Ik heb daarom eerst mijn haar gewassen met shampoo (Cantu Natural Hair Sulfate Free Shampoo) en daarna een deep conditioner in mijn haar gedaan(Cantu Deep Treatment Mask). Na het wassen heb ik een serum gebruikt en ben ik mijn haar gaan föhnen. Ik heb haartype 4b/c. En toen was het tijd voor de L'Oréal Steampod. Eigenlijk werkt het net als andere stijltangen, alleen moet je water toevoegen aan het reservoir. Het handige van het reservoir is dat het zuignappen heeft aan de onderkant, waardoor het niet verschuift als je bezig bent met je haar. De Steampod heeft verschillende standen. De hoogste stand is 210 graden en de laagste stand is 140 graden. Ik heb het gelijk op de hoogste stand ingesteld. Zodra je je haar tussen de stijltang doet en het dichtknijpt, gaat het stomen. Ik deed steeds twee slagen met de stijltang. De eerste slag om het haar steil te maken en de tweede om er een slag in te maken. De stijltang heeft trouwens ook nog een kammetje. Heel makkelijk, want zo hoef je niet meer zelf een kam te gebruiken tijdens het stijlen. Met het wassen, föhnen en tangen ben ik zeker zo'n 5 uurtjes bezig geweest. Maar daarbij moet ik eerlijk zeggen dat ik ook niet zo heel snel ben en erg dik haar heb. Dit is het resultaat: loreal steampod Bekijk ook de video bovenaan de pagina.

Wat vind ik ervan?

Ik ben echt heel erg blij met het resultaat van de Steampod. Mijn haar was heel erg steil geworden en voelde zacht en gevoed aan. Even de voor- en nadelen op een rijtje: Voordelen:
 • De stoom zorgt ervoor dat het haar zacht aanvoelt na het tangen.
 • Ik heb twee dagen lang van het steile haar kunnen genieten, daarna begon het bij de haarwortels wel wat boller te zitten. Het weer zat ook niet mee. (Regen, harde wind en sneeuw). Toch heb ik het nog 7 dagen mooi kunnen houden door het haar 's avonds in te rollen met papillotten of door 4 grote vlechten of twists te maken.
 • Het geeft mijn haar een mooie glans! Ik vond het de dag erna trouwens nog mooier glanzen dan de eerste dag. Ik had ook een klein beetje kokosolie door mijn haar gedaan.
Nadelen:
 • Je moet zelf opletten wanneer het water in het reservoir op is. Omdat mijn haar heel erg dik is, heb ik 4 tot 5 keer het water moeten bijvullen.
 • De Steampod is best dik, waardoor ik het moeilijk vond om helemaal bij de wortel te beginnen met steilen.
 • Door het water kan er kalk in de Steampod terecht komen waardoor er geen stoom meer uit komt en de tang beschadigd raakt. Daarom wordt geadviseerd om gedemineraliseerd water te gebruiken.
 • De prijs! Ruim 200 euro voor een stijltang is niet niks. Maar het is het geld wel waard. Als je je haar op een veilige manier steil wil maken, is deze tang een goede keuze.

*Gesponsord

Producten die gebruikt zijn in deze post: