Rozenwater: Weldaad voor je haar

De roos is een symbool voor de liefde en schoonheid. Rozen zijn er in alle kleuren en hebben een heerlijke geur. Je kunt er heel gemakkelijk rozenwater mee maken. Het wordt vaak gebruikt in de geneeskunde, cosmetica en in de keuken. Je hebt vast wel eens gehoord over het gebruik van rozenwater voor je huid. Maar wist je ook dat rozenwater een weldaad voor je haar is?

De voordelen van rozenwater:

 • het heeft stimulerende eigenschappen en kan daarom worden gebruikt als een middel tegen haaruitval
 • het heeft hydraterende en voedende eigenschappen
 • door de helende eigenschappen van rozen, kun je een hoofdhuid ontsteking er goed mee behandelen.
 • het maakt de haarlokken sterker en minimaliseert haaruitval
 • het heeft een verfrissende geur

rozenwater

via bol.com

Zo gebruik je rozenwater in je haarverzorging

Heb je eenmaal je rozenwater bemachtigd, dan is het goed om het direct in je haarverzorging toe te voegen. Hier enkele tips om direct mee aan de slag te gaan:

 1. Gebruik het als een pre-po. Breng het water direct op je hoofdhuid en haar aan. Enkele druppels is genoeg. Masseer de rozenwater rustig in je haar en laat het voor 20 minuten zitten. Was daarna je haar met een moisturizing shampoo.
 2. Je kunt je shampoo verdunnen met rozenwater.
 3. Mix het met dezelfde hoeveelheid glycerine en breng het aan op je hoofdhuid. Masseer rustig je hoofdhuid met je vingertoppen. Laat de mix voor een halfuur intrekken en was het er daarna uit. Dit kun je 1 keer per week doen.
 4. Gebruik het water als een spoeling. Na het gebruik van je shampoo, giet je een kopje over je haar.
 5. Mix het met een aantal druppels jojoba olie en vitamine E. Breng de mix aan op nat haar en masseer het in. Wacht tien minuten en was je haar. Deze spoeling zorgt ervoor dat beschadigd haar door het gebruik van de stijltang, haardroger en door blootstelling aan de zon en zoutwater, weer herstelt wordt.
 6. Gebruik het als je dagelijkse moisturizer. Spray wat van het water in je haar en seal het met je favoriete olie.

Dit zijn heel veel manieren om rozenwater aan je haarverzorging toe te voegen. Je hoeft natuurlijk niet alles in een keer uit te proberen. Begin bijvoorbeeld met een spoeling en onderzoek of dit bij jouw haar past...