Time to believe it! De Wash & go voor haartype 4C werkt.

wash&go 4c Was je na het zien van dit filmpje over de Anthony Dickey method, nog niet overtuigd? Dan is nu hét moment van de waarheid. Youtube vlogger Chary Jay bracht onlangs een bezoek aan een haarstyliste die bekend staat om haar krul-definiërende Wash & Go's. Heel veel 4C -dames hebben zich er al bij neergelegd dat een typische Wash&Go een echte no-no is voor hun haar. En ja, ook ik twijfelde nog lichtjes. Totdat ik deze video zag. Het geeft hoop ladies, echt. De haarstyliste weet de 4c-afro van Chary Jay om te toveren tot een prachtige curly fro,

Is dit wel een Wash&GO?

Inmiddels ontstaan er online veel discussies over de benaming van dit kapsel. Want is het wel een typische, originele Wash&Go? De bedoeling van een Wash&Go is namelijk letterlijk wat de twee worden zeggen: was je haar en je bent klaar voor de dag. Dit betekent dus dat je heel simpel gezegd na het wassen en conditionen van je haar, je haar aan de lucht laat drogen. Geen haardroger of föhn zou er aan te pas moeten komen. Het resultaat moet dan prachtige gedefinieerde krullen zijn. Echter, wanneer je een sterker krulpatroon hebt, gaat dit allemaal niet zo gemakkelijk. Veel 4C- vrouwen 'klagen' - nadat hun haar compleet droog is- over droog, pluizig haar en haar dat helemaal in de klit komt te zitten. Om dit bij haartype 4C te voorkomen, wordt het haar zoveel mogelijk voorzien van moisture en speelt het uitkammen van je haar met je vingers een super belangrijke rol.

De Maximum Hydration Method

Als je goed hebt geluisterd vertelt de haarstylist in het filmpje dat ze een techniek gebruikt om zoveel mogelijk moisture in het haar te krijgen en te behouden. Het is namelijk de moisture (vocht) die ervoor zorgt dat de krullen er gedefinieerd uit zien. Vandaar ook dat deze methode veel weg heeft van de Maximum Hydration method. En eigenlijk heeft die methode ook weer veel weg van de Anthony Dickey Method en de Curly Girl Method. Oke, allemaal andere namen voor licht verschillende methodes, die hetzelfde doel hebben. Welke je dus prefereert is een beetje afhankelijk van je haar. Want wat bij de één werkt, kan een averechts effect hebben bij de ander.

Ga jij de Wash&Go nu (eindelijk) proberen?