Trend: Hair plopping om mooiere krullen te krijgen

hair plopping curly girls Als er één techniek is die vrouwen met krullend haar moéten kennen, dan is dat wel de hair plopping techniek. Het is een handige en simpele manier om je krullen na het wassen te hydrateren, definiëren en pluisvrij te maken.

Zo werkt het

Om de techniek uit te kunnen voeren, gebruik je een (oud) katoenen t-shirt of een hydrofiele luier. Na het wassen van je haar, gebruik je zoals je gewend bent een leave-in conditioner of een moisturizer en afsluitend een olie. Zorg ervoor dat je je haar ontdoet van klitten (kan met je vingers). Terwijl je haar nog vochtig is, bind je het t-shirt of de hydrofiele luier om je hoofd op de manier zoals in de onderstaande filmpjes wordt uitgelegd. Slaap er een nachtje mee en je hebt prachtige krullen.

T-shirt vs handdoek vs 'Kruldoek'?

Er zijn tegenwoordig voldoende 'curl towels' te koop waarvan wordt gezegd dat ze veel beter zijn om te gebruiken dan een normale handdoek. Een handdoek is eigenlijk ook veel te grof voor krullend haar en kan het juist alleen maar beschadigen en pluizig maken. T-shirts en curl towels zijn zachter en gewoon van katoen. Door deze te gebruiken zorg je ervoor dat je haar niet beschadigd raakt (het schuurt niet tegen je haar) en dat er teveel moisture uit je haar wordt gezogen. Hieronder een voorbeeld van een dergelijke 'kruldoek'.

Ben jij van plan de hair plopping techniek uit te proberen?