Zelf mascara maken doe je zo!

zelf_mascara_maken Haarproducten, scrubs en lipbalms. Dat zijn dingen die ik nog zelf maak, maar aan zelf mascara maken had ik eigenlijk nooit gedacht. Maar ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk! Ook in simpele mascara's zitten soms ingrediënten die schadelijk kunnen zijn. Vooral als je gevoelige ogen hebt of bijvoorbeeld lenzen draagt, kan mascara in je ogen negatief uitpakken. Goed dus dat je heel gemakkelijk ook zelf je mascara kunt maken.

Zelf mascara maken met deze ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die je nog hebt als je zelf mascara gaat maken:
  • 2 theelepels kokosolie
  • 4 theelepels aloe vera gel
  • 1/2 tot 1 theelepel bijenwas.
  • 1 of 2 capsules geactiveerde houtskool of cacaopoeder
  • een mascara houder ( je kunt een oude gebruiken die je hebt schoongemaakt)
We hebben al eerder geschreven over actieve houtskool als beauty product. Je kunt het gebruiken als gezichtsmasker omdat het de huid van onzuiverheden kan ontdoen. Je kunt het gebruiken om puistjes uit te drogen, als masker voor je huid en haar, je lippen of als witmaker voor je tanden. Zelf mascara maken doe je dus ook met actieve houtskool.
  1. Doe kokosolie, aloe vera gel en geraspte bijenwas in een kleine steelpan op laag vuur. Blijf roeren totdat de bijenwas volledig gesmolten is.
  2. Open 1 tot 2 capsules geactiveerde houtskool (afhankelijk van de kleur die je wilt, kun je daaruit tot een halve theelepel van gebruiken) en doe het in de oliemix. Roer totdat het goed gemengd is. Haal dan de pan van het vuur.
  3. Vervolgens doe je de mix in een plastic zakje en duw je alles in een hoekje. Maak een klein gaatje in de hoek van het zakje.
  4. Nu kun je heel voorzichtig de mascara in de mascara houder doen.
Zorg ervoor dat je om de twee maanden je mascara vervangt. Draai ook altijd de mascara goed dicht, zodat het niet uitdroogt. Mocht het zo zijn, dat de mascara een rare geur krijgt, gooi hem dan weg. Net als bij 'gewone' mascara kunnen er hier ook altijd bacteriën in ontstaan. Hierbij een filmpje van het proces en het resultaat op wimpers:

Heb jij weleens je eigen mascara gemaakt?

bron: Youtube, pinterest & thankyourbody.com