Zelfbruiner voor een donkere huid? Dit zijn de voordelen

De zelfbruiner zijn de laatste jaren hartstikke populair geworden. Vooral vrouwen én mannen met een lichte huidkleur maken gebruik van de crèmes om de bleke winterhuid te overbruggen. Als je een donkere huid hebt, heb je er misschien nooit aan gedacht er eentje aan te schaffen. YouTuber Jackie Aina had deze gedachte wel. Zij probeerde een dergelijke crème. Niet om bruiner te worden, maar om een egalere huid te krijgen. Eigenlijk een soort make-up voor het lichaam.

Wat is een zelfbruiner?

Maar even back to the basics. Wat zijn zelfbruiners precies? Een zelfbruiner is vaak een product die de huid een aantal tinten donkerder maakt. Het bevat dihydroxyaceton of DHA om kleur aan de huid toe te voegen. DHA is een suikermolecuul dat dienst doet als kleurstof in zelfbruiners. (bron). We weten allemaal dat blootstelling aan de zon heel erg schadelijk kan zijn voor de huid. Zelfbruiners zijn daarom een goed alternatief. Het is gezonder, je ziet direct resultaat en het ziet er even mooi uit als een echte tan. Er zijn echt heel veel verschillende soorten zelfbruiners te koop. Goed om te weten is of het afwasbaar is of geleidelijk vervaagd. Jackie Aina gebruikt in haar YouTube filmpje een zelfbruiner die je kunt wegwassen. Bekijk het filmpje hier:

Zelfbruiners vs. Body Bronzers

Na het bekijken van Jackie Aina's review bedacht ik me: is dit niet gewoon hetzelfde als een body bronzer? Het geeft immers een egale look met een mooie glans. Toch is er een verschil tussen de twee. Zoals eerder benoemt, bevatten zelfbruiners DHA. Hierdoor blijft de kleur vaak ook na het douchen zichtbaar. Met een bronzer kun je ook hetzelfde bereiken, alleen wast het aan het einde van de dag weer gemakkelijk weg. Een aantal populaire body bronzers die je ook voor de donkere huid kunt gebruiken: Sally Hansen Airbrush Legs Bodyspray zelfbruiner - Sally Hansen Airbrush Legs Bodyspray Too Faced Dark Chocolat Soleil Bronzer zelfbruiner - Too Faced Dark Chocolat Soleil Bronzer Fake Blake Flawless Darker