3 haarstijlen die een zonvakantie overleven

Heb jij dat ook? Dat je al weken van tevoren verschillende haarstijlen bedenkt voor tijdens je vakantie? Het liefst een haarstijl dat om zo min mogelijk verzorging vraagt. Op vakantie wil je ontspannen en genieten van de omgeving en de mensen waarmee je bent. Met deze 3 haarstijlen lukt dat zeker!

Haarstijl 1: Crochet braids

Met crochet braids kun je vele kanten op. Van vlechten en krullend haar tot steil haar en faux locs. Crochet braiding is een techniek waarbij je het nep haar in je eigen haar knoopt. Dit doe je, door eerst je eigen haar in te vlechten. Vervolgens gebruik je een haaknaald om het haar door je eigen haar te knopen. Op deze manier kun je heel veel verschillende haarsoorten in je haar knopen. Tegenwoordig vind je in de afro shops ook haar dat speciaal gemaakt is om als crochet braids te gebruiken. Voor-gevlochten box braids of twists met een lusje bijvoorbeeld. Je hoeft dan niet goed te kunnen vlechten en hebt binnen no-time een nieuwe haarstijl. Ideaal!Ben je niet zo goed in het invlechten van je haar? Lucky you! Het kan ook op een andere manier. Je kunt ook losse vlechten in je haar doen en het neppe haar in elke losse vlecht haken. Dit werkt niet met krullend of steil haar, maar wel heel goed met faux locs, box braids en twists. Bekijk de tutorial hieronder om de techniek onder de knie te krijgen: Welk haar je ook kiest, met crochet braids zit je haar tijdens een zonvakantie altijd goed. Vlechten, twists of faux locs kun je heel goed variëren door verschillende haarstijlen te creëeren (check bijvoorbeeld de 30 days of box braids video). Krullend haar en steil haar kun je voornamelijk met accessoires wat opleuken. Ook is zwemmen met crochet braids geen enkel probleem. Je kunt na het zwemmen in chloorwater je haar gewoon wassen met shampoo. Draag je crochet braids niet langer dan 6 weken. In het artikel '5 dingen die je moet weten voordat je je haar gaat vlechten', lees je meer tips over hoe je je eigen haar gezond houdt tijdens het dragen van nep haar.

Haarstijl 2: Sjaaltjes

Alhoewel nep haar gemakkelijk is, kun je ook tijd besparen met je natuurlijke krullen of kroeshaar. Neem zoveel mogelijk leuke sjaaltjes en hoofddoekjes mee! Het ziet er niet alleen heel leuk uit, maar beschermd tegelijkertijd ook je haar tegen de hete zon en uitdroging. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je haar helemaal weg te stoppen met een doek of juist een klein beetje van je mooie krullen te laten zien. Dit zijn 4 prachtige en gemakkelijke manieren om een sjaal te binden: Kies je voor je natural hair op vakantie? Zorg er dan voor dat je de juiste producten meeneemt en je haar goed blijft verzorgen. Een zomerse haar routine is aan te bevelen. Kies bijvoorbeeld voor lichtere haar oliën (zoals olijfolie of zonnebloemolie), zorg ervoor dat je je haar schoon houdt nu de warmte voor extra vocht op je hoofdhuid zorgt en bescherm je haar tijdens het zwemmen tegen chloor- en zoutwater, door je haar van te voren nat te maken en er wat conditioner in te doen.

Haarstijl 3: Lemonade braids

Misschien wel de leukste haarstijl voor de zomer: de lemonade braids. De ingevlochten box braids met mooie patronen, werden weer populair toen Beyoncé ze droeg in haar visual album 'Lemonade'. Voor een zonvakantie zijn ze echt een aanrader. Voor wat extra variatie kun je ervoor kiezen om enkel de voorkant in een patroon naar keuze te (laten) vlechten. Aan de achterkant kun je dan losse box braids (laten) plaatsen, zodat je kan kiezen of je die los draagt, in een knot doet of een paardenstaart maakt. Maya Washington heeft mooie lemonade braids waar ze verschillende kapsels mee kan creëeren.
Veel respect als je je eigen haar met nep haar kunt invlechten. Dan heb je vast iets aan de volgende tutorial. Voor alle anderen, die er moeite mee hebben; ga op zoek naar een goede haarstylist die het gemakkelijk af gaat! Cornrows zorgen wel iets sneller voor pluis. Je zult dus wel elke nacht met een satijnen doek moeten slapen en zo nu en dan je haar en hoofdhuid moeten insmeren met een haarolie. YouTuber LipsticknCurls laat zien hoe zij haar lemonade braids haarstijl onderhoudt: Cornrows blijven vaak maar twee weken mooi zitten en dan gaat het pluizen. Maar dat is waarschijnlijk lang genoeg om je zonvakantie te overbruggen. Wat zijn jouw favoriete haarstijlen tijdens een zonvakantie?
Photo by Llywelyn Nys on Unsplash