5x Tools voor kroes en krullend haar

Voor kroes en krullend haar hebben we allemaal wel onze favoriet als het aankomt op haarproducten en tools. Wat voor het ene haartype perfect werkt, is voor de ander een no-go. Toch zijn er een aantal tools die speciaal voor kroes en krullend haar wonderen verrichten. Van pijnloze haarborstels tot speciale haar handdoeken en haar rollers. Dit zijn de 5 tools die je in je bezit moét hebben!

1. Tangle Teezer

Je hoort vast niet voor het eerst over de Tangle Teezer. ’s Werelds eerste detanglingborstel is een idee van de Engelse haarstylist Shaun P. Hij pitchte de Tangle Teezer bij het populaire tv-programma Dragons’ Den (een programma waarbij ondernemers hun idee mogen presenteren om investeerders aan te trekken), maar werd afgewezen. Kijkers van het programma waren wél enthousiast en bezochten na de uitzending massaal de website van Shaun P. Het eerste jaar werden zo’n 35.000 Tangle Teezers verkocht.

De Tangle Teezer is een borstel die het haar gemakkelijk ontwart. Voor kroes en krullend haar is uitkammen altijd al een uitdaging geweest. Het doet pijn, duurt lang en kan leiden tot haarbreuk. Maar met de - speciaal voor kroes en krullend haar ontworpen – ‘Thick & Curly’ Tangle Teezer heb je hier geen last van. De borstel heeft lange en korte tanden. De lange tanden ontwarren, terwijl de korte tanden de haarschubben glad maken, zonder de krul weg te halen. En niet geheel onbelangrijk: het is pijnloos! Zowel voor jou als ook voor je kids, is deze borstel een must have.

2. Denman Brush

Nog een borstel? Ja, zeker! Waar de Tangle Teezer voornamelijk bedoeld is om het haar uit te kammen, wordt de Denman brush door velen gebruikt om een mooie kruldefinitie te creëren. Je kunt het beter omschrijven als een styling brush. Het probleem van veel vrouwen waarbij uitkammen resulteert in pluizig haar, is met deze borstel direct verholpen.

Er zijn verschillende typen van de Denman brush. De bekendste is de Denman D3 styling brush. Het bevat 7 rijen met nylon pinnen met wat ruimte ertussen. De borstelharen zitten op een rubbervormige kussen, wat uitstekend is om het haar glad te maken. Deze specifieke Denman Brush is te gebruiken voor elk type kroes en krullend haar. Ook (of juíst) type 4 heeft veel voordelen bij het gebruik van deze borstel. Gebruik het in combinatie met een curl defining creme voor een nog mooier resultaat.

3. Hair Towels

Wist je dat de ruwe textuur van normale handdoeken de haarschubben kan opruwen en pluis kan veroorzaken in kroes en krullend haar? Een speciale hair towel is een must als je met dit haartype werkt.

De handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Afhankelijk van de dikte en lengte van het haar, bepaal je welke maat je gebruikt. DevaCurl heeft speciale microfiber handschoenen in de collectie die het nog makkelijker maken om het haar te drogen en tegelijkertijd de krullen te definiëren.

4. Diffuser

Het drogen van kroes en krullend haar met een haardroger kan pluis veroorzaken. Dit heeft voor een groot deel te maken met de luchtsnelheid van een haardroger. Een diffuser verminderd deze luchtsnelheid, verdeeld de lucht gelijkmatig en zorgt ervoor dat de krul in zijn natuurlijke vorm kan opdrogen. Het resultaat is snel(ler) droog haar, minder hitte beschadiging en een mooie kruldefinitie. Natuurlijk kun je dit alleen bereiken als je ook de juiste producten gebruikt. Een goede leave-in conditioner, krullen crème en eventueel gel aanbrengen voordat je de diffuser pakt, zullen van grote invloed zijn op het resultaat.

5. Curlformers

Soms hebben krullen nog wat extra’s nodig om een mooie look te creëren. De populaire Curlformers geven elk haartype prachtige krullen. Van spiraalvormige krullen tot pijpenkrullen en hele kleine krullen. De Curlformers zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar.

De Curlformers zijn te gebruiken met en zonder hitte. Om de tijd te beperken, kun je kiezen voor een droogkap. Je hebt de mogelijkheid om je haar steil te föhnen voordat je de Curlformers installeert. Maar dit hoeft niet. Ook zonder het te stijlen, krijg je met deze tool fantastisch mooie krullen. Uiteraard zal je voor het installeren van Curlformers een goede leave-in conditioner/moisturizer en foaming krul product moeten aanbrengen.

Deze top 5 tools voor kroes en krullend haar zijn niet de enige producten die je nodig hebt om dit haartype te behandelen.Maar met deze tools kom je in elk geval een heel eind!

Foto: via tangleteezer.com