Hoe gebruik je flexi rods?

mahoganycurls Door flexi rods - ook wel bekend als papillotten - te gebruiken kun je prachtige krullen krijgen. Tenminste, als je de flexi rods wel op de juiste manier gebruikt. Flexi rods zijn, zoals de naam al doet vermoeden, flexibele staafjes waar je je eigen haar plukje voor plukje omheen rolt. Het handige van dit soort type 'krulspelden' is dat ze zachter zijn voor je haar dan de normale krulspelden. Je slaapt er veel beter mee en bovendien heb je ze binnen no time in je haar gerold. Maar hoe gebruik je de flexi rods precies?

First things first...

Flexi rods zijn te verkrijgen in verschillende maten en diktes. In de afro shop of in een drogisterij vind je allerlei verschillenden, allemaal met een andere kleur. Kies dus afhankelijk van de lengte van je haar de juiste flexirods. Je zult waarschijnlijk meerdere pakken nodig hebben, omdat er soms maar 10 in een pak zitten. Heb je de juiste flexi rods voor jouw haar gevonden? Dan kun je aan de slag! Je haar voorbereiden Je kunt de flexirods op droog haar gebruiken, maar ook op haar dat vochtig is. Zorg er in ieder geval voor dat je of een moisturizer gebruikt, of een krullencrème. Deze laatste zorgt ervoor dat je krullen langer blijven zitten en mooi blijven. Starten Pak een plukje haar. Als je mooie gedefinieerde krullen wilt, moet je niet téveel haar pakken. Je kunt nu op verschillende manieren de flexi rods in je haar draaien:
  • Houd de flexi rod horizontaal vast en draai het plukje er omheen. Start met de puntjes van je haar. Zorg ervoor dat je tijdens het draaien, het haar een beetje verspreid. Houd de flexi rod verticaal en buig de flexi rod vervolgens aan beide kanten om ervoor te zorgen dat het blijft zitten.
  • Pak een plukje haar en leg de flexi rod horizontaal op je haarpunten. Draai vervolgens de flexi rod verticaal tot aan de wortels en buig de uiteinden weer naar elkaar toe.
Eigenlijk maakt het niet uit welke van de twee manieren je gebruikt. Belangrijk is dat de haarpunten goed plat liggen op de rod, voor een perfecte krul. Start ook altijd aan de achterkant van je hoofd en werk dan door naar voren. Flexi rods verwijderen Verwijder de flezi rods weer na enkele uren of zodra je haar droog is. Buig de uiteinden weer om draai de flexi rods in tegengestelde richting weer los. Wil je de krullen van elkaar scheiden? Trek ze dan voorzichtig los en draai het deel weer in dezelfde richting als dat de krul gaat.

Video

foto's: Pinterest & Mahoganycurls.com