How to braid frizzy hair

De beste shampoo voor kinderen met kroes of krullend haar vinden is tegenwoordig steeds makkelijker. De haarmerken die je voor jezelf gebruikt, hebben vaak genoeg ook een productenlijn ontwikkeld met (nog) zachtere ingrediënten die geschikt zijn voor het haar van baby’s en kleine kinderen.

Het belangrijkste bij een shampoo voor kinderen is dat het haar op een milde wijze wordt gereinigd en de shampoo geen ingrediënten bevat die bij contact met de ogen een prikkend gevoel achterlaat. Hoe makkelijker je het kan maken voor kinderen, hoe beter.

Welke shampoo voor kinderen kun je kiezen?

Ga in eerste instantie op zoek naar een sulfaat vrije shampoo. Sulfaten zijn chemische stoffen die ervoor zorgen dat het vuil uit je haar wordt verwijderd. Dat kunnen ze zo goed, dat ze met al het vuil ook de natuurlijke haaroliën verwijderen. Het resultaat hiervan is dat je haar erg droog wordt. Kies daarom voor een milde shampoo met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ben je tevreden over het haarproducten merk dat je nu gebruikt? Kijk dan ook of zij een productenlijn hebben speciaal voor kinderen.

Shampoo voor kinderen met kroes of krullend haar

Ben je nog op zoek naar een goede shampoo voor je kinderen? Deze drie shampoo’s zou je kunnen proberen:1. Cantu Care For Kids || Tear Free Nourishing shampoo

shampoo voor kinderen - Cantu Care For Kids

Cantu is een erg bekend en populair merk onder vrouwen met kroes en krullend haar. Het merk heeft ook een productenlijn, speciaal voor kinderen. Deze nourishing shampoo bevat pure sheaboter (altijd lekker!), kokosolie en honing. De producten van Cantu zijn zeer goed verkrijgbaar via afroshops, drogisterijen en online. Fijn ook dat ze een betaalbare prijs hebben. 

2. Shea moisture Mango & Carrot Kids || Extra nourishing shampoo 
shampoo voor kinderen - Shea Moisture Mango & Carrot Kids Extra Nourishing Conditioner

Het merk SheaMoisture is razend populair in met name Amerika. Het merk werd zelfs zo populair dat ze een tijdje niet eens konden voldoen aan de vraag van de consument. Inmiddels is SheaMoisture in tal van landen te verkrijgen. De Mango & Carrot Kids-lijn heeft heerlijk ruikende producten. Deze shampoo reinigt het haar van je kindje op een milde wijze, terwijl het haar wordt versterkt en heerlijk zacht wordt. En natuurlijk is hij vrij van sulfaten. 

3. Curly Q’s Curlie Cutie Cleansing Cream

shampoo voor kinderen - Curly Q's Curlie Cutie Cleansing Cream
Curly Q’s is de speciale haarproductenlijn voor kinderen en valt onder het merk ‘Curls’. De Cutie Cleansing Cream bevat natuurlijke producten, zoals wortelzaadolie en salie blad. Heerlijk voor de krullen voor je kinderen en natuurlijk sulfaatvrij. Curly Q’s vind je met name online via bol.com.

4. KC by KeraCare Moisturizing Shampoo

kc. By KeraCare Moisturizing Shampoo

KeraCare: dit merk bestaat al jaren en waarschijnlijk heb je wel eens eerder kennis gemaakt met de KeraCare producten die door professionals in kapsalons worden gebruikt. Enkele jaren geleden besloot het merk zich ook meer te gaan richten op de 'thuisgebruikers'. Onder de naam .k.c. by KeraCare lanceerden ze de Curlessence productenlijn; betaalbaar (alle producten in deze lijn kosten minder dan 10 euro) en gewoon verkrijgbaar in de afroshops en drogisterijen.

De moisturizing shampoo is er eentje die je moét proberen. Alhoewel ze zich met de Curlessence producten niet specifiek richten op kinderen, is deze shampoo zeker geschikt voor het haar van jouw kindje. Het is een zachte moisturizing shampoo en voedt het haar met Jamaican Black Castor olie en kokosolie. Het resultaat is schoon, glanzend en gezond haar. De shampoo is vrij van sulfaten, parabenen, minerale olie, petrolatum en ftalaten.

5. Aunt Jackie's Heads Up Moisturizing & Softening Kids Shampoo

Aunt Jackies Kids Heads Up Moisturizing en Softening Shampoo

De vrolijke, opvallende verpakkingen van de Aunt Jackie's productenlijn kan je niet missen. Met name door de producten Curl La La (curl activator) en Oh So Clean (shampoo) werd het merk vanaf 2012 erg gewild onder de natural hair community. Sinsdien werd de collectie stevig uitgebreid, inclusief een speciale productenlijn voor kinderen. Probeer dan ook eens de Heads Up shampoo. Een heerlijk zachte shampoo, die het haar niet uitdroogt en vrij is van sulfaten en parabenen. 

Uitproberen

Welke shampoo het meest geschikt is voor het haar van kinderen, verschilt natuurlijk per persoon. Probeer verschillende merken uit en bekijk hoe het haar van je kindje op de shampoo reageert. Ben je tevreden met de geur van de shampoo, hoe goed het haar schoon wordt en de manier waarop het haar aanvoelt en eruit ziet nadat je de shampoo hebt gebruikt? Dan heb je vaak al de gewenste shampoo gevonden.

De makers van kroeshaar- en krullenproducten blijven niet stil zitten en er zijn genoeg merken die jaarlijks nieuwe shampoo's introduceren. Wees daarom niet bang om zo nu en dan eens wat nieuws te proberen en te ontdekken. 

Heel veel succes!