Kroeshaar in een strakke staart krijgen

Als ik het even niet weet met mijn haar, doe ik altijd een hoge staart met een knot in. Super snel en heel gemakkelijk. Ook met super kroes haar kun je een strak staartje maken met een leuke knot. Dat laat ik je in dit artikel en een video zien.

Wat heb je nodig?

Voor een strakke staart, heb je nodig: strakke-staart5 Water. Het liefst in een spuitflesje. Dat breng je makkelijk aan op je haar. strakke-staart4 Leave-in conditioner. Op waterbasis. Ik houd van Aunt Jackie's Knot On My Watch. Het is licht, is makkelijk te verspreiden in je haar en zorgt voor hydratatie strakke-staart3 Gel. Natuurlijk gel. Ik gebruik de groene pot van de Ecostyler Gel. Deze maakt je haar niet hard, maar zorgt er wel voor dat het plat blijft liggen.

Een strakke staart maken

Als je alle producten bij elkaar hebt, begin je eerst met het spuiten van water in je haar. Verspreid het water met je handen over je haar. Daarna breng je de leave-in conditioner aan en als laatste de gel. Borstel je haar vervolgens omhoog (of omlaag, als je een laag staartje wil) en maak het vast met een elastiek. Voor een mooie knot, heb ik een hele simpele truc bedacht: houd het haar van je staart omhoog in een punt. Draai de punt dan en doe er vervolgens een bobby pin in. Kijk zo: strakke-staart2 De bobby pin steek je naar beneden in je haar en voila: je hebt een donut bun, zonder donut! Dit kan natuurlijk niet met heel lang haar, dan moet je wel echt een donut gebruiken. Mara met de lengte die ik heb, is het prima te doen. Je haar lijkt er ook voller door.

strakke-staart1

Video

Ik heb ook een filmpje gemaakt, waarin ik het hele proces laat zien. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal? Thank you! :)