The next big thing in weave: de silkbase closures

weave trends Het blijft altijd hét uitgangspunt voor vrouwen die weaven: de weave moet er zo natuurlijk mogelijk uit zien. Andere vrouwen moeten naar je haar kijken en denken 'wauw, zij heeft mooi haar', zonder dat zij zich ook maar een keer afvragen of het wel echt jouw eigen haar is. De garantie dat jouw weave een 'natural-look' heeft, hangt af van een aantal factoren: het haar dat je gebruikt, de weave techniek, de manier waarop je de weave verzorgd, maar ook: de closure die je gebruikt. Een closure is een haarstuk op gaas dat voorin wordt geplaatst, op de plek waar je normaal je eigen haar zou laten. De closure zorgt voor een vaste scheidingspositie en moet je hoofdhuid nabootsen, waardoor het natuurlijker oogt. Net als weaves, bestaan er ook verschillende soorten closures. Maar nu is er eentje die langzaam in populariteit stijgt: de silkbase closure.

Closures

Closures bestaan al heel erg lang. Voor iedereen die geen fan is van een full weave, bieden closures een goede uitkomst. Je haar wordt voorin gevlochten en precies op de scheiding van een van die vlechten, wordt de closure bevestigd. Sommigen doen dat met naald en draad, anderen met lijm. Closures zijn niet zo groot: 4 bij 4 centimeter of 3 bij 4 centimeter. Het bestaat uit een stuk gaas waarop het haar is bevestigd. Dit gaas (panty-achtig materiaal) moet dus je hoofdhuid voorstellen.

Top closures en lace closures

Heel erg bekend en vrij verkrijgbaar in de afro shops en haarwinkels zijn de zogenoemde Top Closures (ook wel lace closures genoemd). Deze closures hebben een soort van gaas waar de haartjes aan bevestigd zijn. Het gaas is erg doorzichtig, zodat wanneer je het op je hoofd vastmaakt, het makkelijker kan combineren met je eigen huidskleur. Voor een mooiere overloop van je huid naar de 'scheiding' smeren veel vrouwen een foundation of concealer op de 'scheiding'. Zo combineert de kleur van je huid beter met die van je closure. Een andere reden om dat te doen is ook dat je de knopen van het haar in het gaasje anders veel te duidelijk ziet. Een top of lace closures kost ongeveer (vanaf) 55 euro.

Silkbase closure

Nu zijn het de silkbase closures die steeds populairder worden. Het materiaal dat wordt gebruikt voor dit soort closures is bijna gelijk aan hoe je hoofdhuid er uit ziet. Er wordt ook gebruik gemaakt van een stuk gaas, maar het gaas is tevens bedenkt met nog een zacht stukje stof. Dit maakt dat de stof van een silk base closure veel minder transparant is dan die van een top closure. Als je goed kijkt zie je ook dat de gaten in het gaasje veel kleiner zijn en de knopen kun je al helemaal niet zien. De focus van dit materiaal ligt echt op het zoveel mogelijk nabootsen van de hoofdhuid. En, anders dan bij de top closure, zit je niet vast aan het moeten maken van een scheiding. De silkbase closure biedt daarom meer haarstijl mogelijkheden. Toch moet je ook bij de silk base closure wellicht ervoor zorgen dat de kleur van het gaas goed combineert met je hoofdhuid. Dit kun je doen met behulp van foundation (wat dus wel een stuk lastiger is, omdat het haar zo dicht op elkaar zit). Op deze afbeelding zie je heel duidelijk het verschil tussen een lace closure en een silk base closure. silkbaseclosure-closure Silkbase closures kosten rond de 90 euro.

Hairspiration!

Zelf aan de slag gaan? Het bevestigen van een silkbase closure vergt nogal wat oefening, vanwege het materiaal waar je mee moet werken. Vraag daarom eerst een haarstylist om je te helpen. Latoya van Toya Fierce Hairdesign is professioneel kapster en maakt dagelijks heel veel vrouwen blij met een prachtige weave. Ze heeft veel ervaring met het plaatsen van silk base closures. Bekijk hier een aantal kapsels met een silk base closure. Wil je het ook eens proberen? Neem dan contact op met Latoya: 0643512649 of bekijk foto's via haar instagram account. toyafiercehairdesignpurple

Dit is Latoya!

silkbaseclosurebytoya

Een weave met een silkbase closure. De closure is gekleurd voor een goede match met de huidskleur van de klant

hairdonebytoya

Een weave met een top closure.

silkbaseclosurebytoya2

Nog een weave met een silkbase closure.