Verschillende methodes om je haar te verven

Er zijn verschillende methodes om je haar te verven. Wanneer je je eigen haar gaat verven, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Als je kroeshaar of krullen hebt, kun je ammoniak (wat altijd in permanente verf zit), beter vermijden. Ammoniak is een basische stof. Dat wil zeggen dat het een hoge pH waarde heeft. Jouw haar heeft een pH waarde tussen de 3,5 en 5,5. De hogere pH waarde van de ammoniak kan ervoor zorgen dat het haar droog en stug worden. Aangezien dit al de eigenschappen zijn van kroeshaar en krullend haar, is de kans op haarbeschadigingen erg groot. Een alternatief is bijvoorbeeld een semipermanente haarkleur zoals: henna of een kleurspoeling. Wil je toch ammoniak gebruiken? Probeer dan een demi-permanente haarkleuring. Ben je opzoek naar een drastische kleur verandering dan is de permanente haarkleuring raadzaam. 99625ee7d0c7ce3b773b198e45b7f2cd Hieronder een korte uitleg van de verschillende methodes om je haar veilig te verven:

Semi-permanente haarkleuring

De semipermanente haarkleuring was je na ongeveer 10 wasbeurten weer uit. Dit kan je het beste gebruiken voor het oplichten van je huidige haarkleur. Verwacht niet van de semi haarkleuring dat het haar gelijk vele tinten lichter wordt, want dat zal het niet.

Demi-permanente haarkleuring

Demi-permanente haarkleuring bevatten weinig ammoniak, waardoor de verf langer dan de semi-permanente haarkleuring op je haar blijft zitten. Demi-permanente haarkleuring maakt je haar wel een paar tinten lichter of twee tinten donkerder. Het is ook geschikt om je haar een andere kleur te geven.

Permanente haarkleuring

Als je echt opzoek bent naar een andere haarkleur, dan zou je voor de permanente haarkleuring moeten gaan. Deze verf bestaat uit peroxide en ammoniak die de toon van je haar doet veranderen. De kleur blijft dan ook permanent totdat je uitgroei krijgt. Het verven van kroes/krullend haar kan onvoorspelbare veranderingen met zich meebrengen. Door met een permanente haarkleuring je haar te verven, manipuleer je het eiwit in je haar, waardoor je krullen ‘losser’ kunnen worden. En soms is dit permanent. Ook moet je er rekening houden dat je niet altijd het gewenste resultaat (kleur) krijgt. Dus besluit je zelf, om je haar te verven neem er de tijd voor en zorg ervoor dat je een voorbehandeling doet, VOOR je begint met verven.