Zo houd je je weave lang mooi

Eenmaal je weave geplaatst of laten plaatsen? Dat scheelt je een hoop tijd in de ochtend! Maar vergeet niet dat ook een weave onderhoud nodig heeft om het er elke dag mooi uit te laten zien. Dit zijn de dingen die je kunt doen om het mooi te houden.

1. Voor het slapen gaan

Waarschijnlijk bind je je eigen haar in een satijnen doek voordat je gaat slapen of slaap je op een satijnen kussensloop. Dit zijn prima manieren om ervoor te zorgen dat je haar de volgende dag nog perfect zit. Ook je weave moet je s' avonds binden met een doek. Als je krullend haar hebt, zul je sneller last krijgen van klitten. Maak daarom eerst vier vlechten voordat je een satijnen doek bindt.

2. Je weave wassen

Houd je wave schoon door het regelmatig te wassen. Was het elke 7 tot 14 dagen. Het is afhankelijk van hoeveel je zweet door bijvoorbeeld te sporten. Voor het wassen kun je een milde shampoo gebruiken of een conditioner. Maak eerst het haar nat met lauw warm water en doe er een klein beetje shampoo in. Buig nooit je hoofd naar voren met een weave, want je kunt daar heel veel klitten door krijgen. Houd je hoofd gewoon recht en was het voorzichtig. Spoel de shampoo goed uit en laat het drogen aan de lucht. Zorg ervoor dat het helemaal droog is voordat je ermee gaat slapen. Anders krijg je nare geurtjes en misschien wel last van jeuk. Mocht je niet voldoende tijd hebben om je haar aan de lucht te laten drogen, gebruik dan een föhn.

3. Je weave verzorgen

Je kunt leave-in conditioner in een weave doen, maar gebruik absoluut niet teveel. Oliën en andere hele vettige producten zijn sowieso not done. Het ziet er dan al heel gauw heel goedkoop en te vettig uit. Het is wel belangrijk om één keer per week je eigen haar onder de weave te blijven verzorgen. Koop een flesje met een tuit en doe daar je leave-in conditioner in. Met de tuit kun je gemakkelijk bij je eigen haar komen en je haar verzorgen.

4. Absolute don'ts

Dit moet je absoluut niet doen met je weave:
  • Langer dan 6 weken in het haar laten.
  • Te goedkoop haar kopen. Als je echt lang van je haar wilt genieten (bijvoorbeeld een jaar), investeer dan in kwalitatief, goed haar. Het is even wat duurder, maar vaak wel mooier en je kunt er langer van genieten.
  • Wacht altijd 2 weken voordat je weer een nieuwe weave plaatst. Het is echt not done om constant te blijven weaven. Je natuurlijke haar moet ook wat frisse lucht krijgen.
  • Knip nooit zelf je weave eruit. De kans is groot dat je dan je eigen haar knipt en dat is super zonde!
Heb jij nog tips om een weave mooi te houden? Deel in de comments!
foto: Instagram Jenilletaylor